3 november 2014

Mediterraanse tuinbonen



 Ingrediënten voor 3-4 personen:

500 gram tuinbonen (vers of uit blik)
2 kleine aubergines
1 rode paprika
1 grote ui
2 teen knoflook
Extra virgin olijfolie
Bieslook en peterselie
Spaanse paprikapoeder (pimentón dulce)
Zout en peper



Voorbereiding:

Giet de tuinbonen af en even onder het kraanwater afspoelen.
Snijd de aubergines in plakjes en de paprika in reepjes.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Doe een flink scheutje olie in een pan (de aubergines absorberen veel olie) bak de groente totdat ze gaar is.
Voeg de zout, peper en specerijen toe en even roeren.
Voeg dan de tuinbonen in de pan en bak alles bij elkaar nog een paar minuten.

Serveer dit gerecht samen met gesauteerde aardappelen en tofoe al ajillo (Spaanse sausje met knofllok, citroen en peterselie).









1 opmerking: